Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення ОСББ дозволить забезпечити конкурентне середовище на ринку житлово-комунальних послуг

Створення ОСББ дозволить забезпечити конкурентне середовище на ринку житлово-комунальних послуг

У Харківській національній академії міського господарства розпочалося спільне засідання Національної та Харківської регіональної рад з питань створення та забезпечення функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків та проведення «круглого столу» на тему: «ОСББ: проблеми, реалії та перспективи». У ньому беруть участь перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександр Аліпов, перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб, представники Харківської міськради та райдержадміністрацій. Як повідомив Валентин Дулуб, на сьогодні в області налічується 620 ОСББ. У ці об'єднання входять 925 житлових будинків загальною площею 2,4 млн. кв. м., що становить 9,1% від загальної площі багатоповерхового житлового фонду області.

«Створення і подальша діяльність ОСББ пов'язані з низкою проблем: це і небажання власників житла брати на себе відповідальність за утримання будинку, і недосконале законодавство, і ряд інших проблем. Вже давно назріла необхідність в об'єднанні зусиль органів влади, громадських організацій та самих співвласників багатоквартирних будинків у вирішенні спільного завдання - реформування житлового господарства шляхом створення ОСББ та подальшої підтримки їх діяльності. І я впевнений, що Національна та регіональні ради з питань створення та забезпечення функціонування ОСББ будуть служити цій меті», - підкреслив перший заступник губернатора.

Він також нагадав, що розвиток конкурентного середовища на ринку житлово-комунальних послуг є одним з напрямків реформи ЖКГ, визначених Програмою економічних реформ Президента України Віктора Януковича.