Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів

Сьогодні в Харківському національному театрі опери та балету ім. М. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Міжнародного дня інвалідів. З вітальними словами до присутніх звернулися заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Шурма та заступник голови обласної ради Людмила Давидова. Від імені голови Харківської облдержадміністрації Михайла Добкіна Ігор Шурма побажав всім присутнім здоров’я, міцної волі та міцного духу, а також вручив почесні нагороди. «Бажаю, щоб ви завжди знали, що навколо вас живуть та працюють люди, які разом із вами. Звертаюся до всіх тих, хто за позовом своєї душі є волонтером, меценатом: не соромтеся дарувати тепло і доброту тим людям, які цього потребують, і будьте завжди милосердними. Без людей доброї волі, всіх тих, хто здатен відчути чужий біль, не можна говорити про те, що суспільство живе повноцінним життям», - підкреслив Ігор Шурма.

За його словами, і в районах області, і в Харкові зроблений дуже важливий крок для того, щоб влада могла допомогти людям з особливими фізичними потребами, а для цього вона повинна, передусім, їх побачити, подивитися в очі, відчути тонкощі цього особливого життя.

«Тоді, я переконаний, той, хто себе вважає державним службовцем, виконує повноваження влади, не зможе не відгукнутися на прохання про допомогу. Тому у нас чи не єдина область, яка зробила доступними ті місця, які найбільш потрібні людям з особливими фізичними потребами. Це органи влади, відділення пенсійного фонду, лікарні, поліклініки. Центри зайнятості, управління праці та соціального захисту. Це там, де в першу чергу слухають про потребу людей, і, без сумніву, вирішують, наскільки це можливо, їхні проблеми», – підкреслив Ігор Шурма.

Для людей з обмеженими можливостями виступила російська балерина Анастасія Волочкова та Великий Слобожанський ансамбль пісні і танцю.