Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для активного розвитку шахів в Україні необхідна державна підтримка

Для активного розвитку шахів в Україні необхідна державна підтримка

Як зазначила сьогодні в ході прес-конференції чемпіонка світу з шахів харків'янка Ганна Ушеніна, для більш активного розвитку шахового спорту в Україні необхідна державна підтримка, а також максимальна увага дітям-шахістам. За її словами, завдяки такій роботі серйозних результатів у розвитку шахів вдалося досягти Китайській Народній Республіці. «У Китаї зараз активно розвивають шахи, у них багато сильних дівчат, які можуть скласти серйозну конкуренцію. Там із зовсім ранніх років починають тренувати дітей, як дорослих - з 8 років діти займаються з професійним тренером, їм надається матеріальна підтримка», - розповіла вона.

Як зазначила в свою чергу представник Федерації шахів України Олена Бойцун, на даний момент в Україні розробляється концепція розвитку цього виду спорту.

«Федерація шахів України зараз готує загальнодержавну концепцію розвитку шахів на 2013 - 2015 рр.. Крім того, я впевнена, що перемога Ані буде серйозним поштовхом для розвитку шахів в Україні. Це буде зразок для наших дітей, яких потрібно тренувати, приділяти їм максимум уваги», - сказала вона.