Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина відзначає 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Харківщина відзначає 290-річчя від дня народження Григорія Сковороди

Сьогодні в селі Сковородинівка, в музеї українського письменника і філософа Григорія Сковороди відбулися урочисті заходи, присвячені 290-річчю з дня його народження. У заходах брали участь директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов, голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній, ректор Харківського національного педагогічного університету ім. Г. Сковороди Іван Прокопенко, жителі Золочівського району, а також письменники з різних районів Харківської області і всієї України. «Святкування всіх ювілейних дат в Харківській області проходить на досить високому рівні, і з кожним разом набуває все більшого розмаху. Одним з елементів сьогоднішнього урочистого заходу є оновлення надгробка могили Григорія Сковороди, яке було здійснене за розпорядженням голови ХОДА Михайла Добкіна, котре він дав після відвідування меморіального музею», – зазначив Дмитро Кузнєцов.

Також він сказав, що до 280-річчя з дня народження письменника музей був досить серйозно оновлений, а до 290-річчя проведено цілий ряд заходів. Так, перевиданий збірник праць Григорія Сковороди, оновлено надгробок на могилі, висаджено 290 молодих дубів і проведено цілий ряд конференцій і зустрічей, присвячених творчості письменника.

«Заходи, присвячені Сковороді, тривають. Вчені світила суспільства продовжують розглядати його творіння і тільки зараз починають розшифровувати його послання до нащадків», – додав Дмитро Кузнєцов.