Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Суспільне обговорення ініціативи "Рідне село" стане основою державної стратегії розвитку сільгоспкооперації

Суспільне обговорення ініціативи "Рідне село" стане основою державної стратегії розвитку сільгоспкооперації

Перший заступник директора Департаменту ХОДА Олена Кулик взяла участь у практичному семінарі щодо організації громадського обговорення Ініціативи соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село». Захід, що відбувся у м.Київ, був організований Міністерством аграрної політики та продовольства України за участю представників ДУ НМЦ "Агроосвіта", Головних управлінь агропромислового розвитку ОДА, регіональних центрів продуктивності АПК, керівників регіональних відділень ВАССР.

Як повідомила Олена Кулик, Міністерство аграрної політики та продовольства прагне виробити оптимальну покращену модель та ефективний алгоритм втілення Ініціативи «Рідне село» на 2013 рік. Тому в Україні розпочато громадське обговорення для вивчення суспільної думки, особливо – голів сільських та селищних рад, селян, дрібно- та середньотоварних сільгоспвиробників, на яких безпосередньо спрямована ініціатива соціально-економічного розвитку сільських територій «Рідне село».  
«До населення буде максимально вичерпно донесена інформація про можливості та переваги створення обслуговуючих та виробничих кооперативів, а також буде ще детальніше розказано про існуючі програми підтримки селянських господарств. Міністерство аграрної політики та продовольства розробило спеціальні анкети, які будуть розповсюджуватися в селах усіх регіонів України», - зазначила Олена Кулик.

Таким чином, вперше в історії України формування державних програм розпочнеться «знизу», на необхідності чого неодноразово наголошував Міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк (за матеріалами прес-служби Міністерства аграрної політики та продовольства України).

Довідка:
ДУ НМЦ - державна установа науково-методичний центр;
ВАССР - Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад.