Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Валентин Дулуб зустрівся з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам

Валентин Дулуб зустрівся з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам

Сьогодні перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зустрівся з делегацією Соціалістичної Республіки В'єтнам, яку очолив прем'єр-міністр республіки пан Хоанг Чун Хай. Під час зустрічі обговорювалися питання торговельно-економічного, науково-технічного і соціального співробітництва між Харківською областю і Республікою В'єтнам. «Між Україною і В'єтнамом склалися дуже давні дружні стосунки, які ми і надалі плануємо розвивати. Товарообіг між нашими країнами в 2011 році досяг 319 млн. дол. США – вважаю, що це дуже серйозний показник. Харківська область також бере активну участь у розвитку відносин між країнами – на сьогодні обсяг прямих інвестицій з В'єтнаму в наш регіон складає 3,4 млн. дол. США. Це дуже важливо для розвитку економіки області та в'єтнамського бізнесу на нашій території. В'єтнамська діаспора у Харкові – найбільша в Україні, і тому облдержадміністрація намагається приділяти співробітництву з нею максимум уваги», – зазначив перший заступник губернатора.

Він також додав, що в першу чергу Харківщина намагається налагодити стосунки між підприємствами машинобудування та енергетики, а також відносини між вищими навчальними закладами та науковими інститутами, і нагадав, що з грудня 2002 року діє угода між Харківською облдержадміністрацією і Народним комітетом в'єтнамської провінції Хань Хоа.

Зі свого боку прем'єр-міністр В'єтнаму Хоанг Чун Хай подякував харків'янам за теплий прийом і відзначив, що в даний час у його країні у багатьох галузях працюють українські фахівці, на електростанціях республіки встановлені турбіни, вироблені в Харкові, а в Україні отримує освіту 10 тисяч в'єтнамських студентів, і велика частина з них – на Слобожащині.

«Мені випала велика честь особисто відвідати Харківську область. Це дуже великий економічний, торговий, культурний і освітній центр України, її перша столиця. Наші країни пов'язують традиційні багаторічні дружні стосунки між в'єтнамським і українським народами. Ці відносини зберігалися довгий час, і в цьому році 20-та річниця становлення дипломатичних відносин між В'єтнамом і Україною. Ми раді, що досягли певних успіхів в економічному співробітництві, але, я впевнений, що воно ще не вичерпало свій величезний потенціал. Візит прем'єр-міністра Миколи Азарова до В'єтнаму в листопаді дав новий імпульс взаємодії між країнами, особливо в галузі економіки, машинобудування, освіти і енергетики», – підкреслив він.

Теги