Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прокуратурі довірено запровадити всі новації та розкрити увесь гуманістичний потенціал нового процесуального законодавства

Прокуратурі довірено запровадити всі новації та розкрити увесь гуманістичний потенціал нового процесуального законодавства

«Новий Кримінально-процесуальний кодекс став тим документом, що кардинально змінив правові основи діяльності органів прокуратури. Нам довірено запровадити всі новації та розкрити увесь демократичний та гуманістичний потенціал цього процесуального законодавства», - зазначив прокурор Харківської області Геннадій Тюрін під час урочистостей з нагоди Дня прокуратури.

Прокурор області також підкреслив, що органи прокуратури отримали новий інструментарій для забезпечення законності. Відтепер прокурор здійснює нагляд за додержанням законів під час проведення досудового розслідування у формі процесуального керівництва. Тобто, організовує процес досудового розслідування, визначає напрями розслідування, координує процесуальні дії, сприяє створенню умов для нормального функціонування слідчих, у процесі розслідування забезпечує додержання вимог законів України.

За словами Геннадія Тюріна, вчора Президент України, вітаючи працівників органів прокуратури із святом, акцентував увагу на тому, що відтепер від кожного прокурора і слідчого вимагатиметься такий відповідний рівень професіоналізму, відданість справі, принциповість, щоб суспільство і кожен окремий громадянин були і надалі впевнені у допомозі та захисті прокуратури.

«Не маю жодного сумніву в тому, що ми впораємося із поставленими завданнями, якими б важкими вони не здавалися на перший погляд. В прокуратурі Харківської області працюють професіонали, які мають не лише набутий досвід, а й традиції, що передаються поколіннями наших працівників. Так оцінюють нашу роботу у Генеральній Прокуратурі України, таку оцінку ми отримуємо і від звичайних мешканців Харківщини», - підкреслив прокурор області.