Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

За ветеранами та громадянами похилого віку в Харківській області закріплені соціальні працівники та сімейні лікарі

За ветеранами та громадянами похилого віку в Харківській області закріплені соціальні працівники та сімейні лікарі

У Харківській області та місті Харкові проведена робота по закріпленню за громадянами, яким виповнилося 98 років і більше, медичних працівників, сімейних лікарів і соціальних працівників територіальних центрів соціального обслуговування. Про це на Пленумі Харківської обласної Ради організації ветеранів України повідомила заступник начальника Головного управління праці та соціального захисту ХОДА Тетяна Єрміліна. Також вона розповіла, що у відповідності до положень законів України фахівцями органів праці та соціального захисту населення постійно проводиться роз'яснювальна та консультативна робота серед громадян похилого віку.

«На виконання соціальної ініціативи Президента України Віктора Януковича та доручення голови ХОДА Михайла Добкіна було проведено моніторинг потреб мешканців кожної територіальної громади Харківської області в отриманні соціальних послуг і на сьогодні цими послугами користуються понад 70 тис. осіб», - зазначила Тетяна Єрмілін.

На Пленумі було розглянуто питання про заходи щодо підготовки до 70-річчя визволення Харківщини та України від фашистських загарбників, про підготовку до відзначення 75-річчя з дня заснування звання Героя Соціалістичної Праці. Учасники Пленуму також обговорили питання виконання Законів України та інших нормативних актів щодо соціального захисту ветеранів, пенсіонерів та всіх людей похилого віку, про підвищення їх життєвого рівня. Крім того, на Пленумі було затверджено рішення про створення комісії з питань ветеранської етики і рішення про створення комісії з міжнародних зв'язків.