Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною

Дисципліна державних фінансів є сьогодні в Україні пріоритетною. Про це заявив заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, відкриваючи семінар з підвищення кваліфікації працівників фінансово-бухгалтерських служб розпорядників бюджетних коштів та бюджетних організацій «Модернізація бухгалтерського обліку в державному секторі: облік і оцінка активів». Організатори семінару – державна навчально-наукова установа «Академія фінансового управління» Міністерства фінансів України спільно з ПВНЗ «Запорізький інститут економіки та інформаційних технологій» за підтримки Світового банку.

«Дисципліна державних фінансів виходить сьогодні в Україні на перший план. Недоробка саме в цьому секторі призвела, зокрема, до фінансової кризи в єврозоні. А дисциплінарний процес залежить, в першу чергу, від усіх тих, хто сидить в цьому залі. Сьогодні в Україні не вистачає фахівців такого рівня, як ви. Їх не може знайти ні бізнес, ні державне управління», – зазначив заступник губернатора.

Юрій Сапронов побажав всім учасникам семінару плідної роботи, підкресливши, що Харківський регіон завжди відкритий для пілотних проектів, які реалізуються Міністерством фінансів України, а також є надійним партнером Міністерства фінансів у проведенні широкого спектра наукових, науково-методичних та освітніх проектів, пов'язаних з реформуванням бюджетної сфери.

«Так, в минулому році в нашій області була проведена конференція з виявлення проблем, пов'язаних з виконанням Податкового кодексу. І відрадно те, що цілий ряд пропозицій наших вчених і фахівців-практиків був врахований при внесенні змін до окремих статей Податкового кодексу України», – підкреслив заступник губернатора.

Теги