Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У планах театру ім. Шевченка – комедії, мелодрами, спектаклі для дітей і класика

У планах театру ім. Шевченка – комедії, мелодрами, спектаклі для дітей і класика

Сьогодні в ході прес-конференції художній керівник Харківського академічного українського драматичного театру ім. Шевченка Олександр Аркадін-Школьник розповів про досягнення і найближчі творчі плани колективу. «У нас було дуже насичене відкриття сезону, ми відсвяткували ювілей. Ми випустили прем'єру «Лев Гурович Синичка», дуже цікавий проект. Політика така: щоб всі наші актори були зайняті. Зовсім нещодавно у нас на малій сцені відбулася прем'єра п'єси одного з найпопулярніших драматургів Мартіна МакДонаха – це перша строчка в світовій драматургії – «Королева краси», її поставив Степан Пасічник», – зазначив художній керівник.

За його словами, на самому початку грудня відбудеться прем'єра за зарубіжною п'єсою «З тобою і без тебе», в якій зайнято старше покоління артистів театру. Також до кінця року буде новий проект для дітей «Подорожі по казках».

«Нам дуже важливо підтримати увагу до нашого театру глядачів, і, я думаю, що раз у два роки ми повинні ставити «драйвову» комедію. Така комедія вже є – за п'єсою дуже відомого англійського драматурга Джо Ортона «Що побачив дворецький». Ми ставимо багато різних вистав, у тому числі і в комедійному жанрі, але це теж важливо, це момент театральної політики, тому що зараз у нас зали повні, а для театру це дуже добре», – додав Олександр Аркадін-Школьник.

Також художній керівник повідомив, що наступним спектаклем на великій сцені він дуже хотів би поставити класичний твір за п'єсою Островського.

Говорячи про найуспішніші у фінансовій діяльності театри Харкова, директор Департаменту культури і туризму ХОДА Дмитро Кузнєцов відзначив, що ними залишаються театр ім. Шевченка і театр ім. Пушкіна. Також дуже гарні економічні показники у театру юного глядача і театру музкомедії.