Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська облдержадміністрація висловлює співчуття

Харківська обласна державна адміністрація зі скорботою повідомляє про смерть Анатолія Яковича Циганенка і висловлює співчуття його рідним та близьким. Все своє життя Анатолій Якович присвятив медицині й жодного разу не порушив клятву Гіппократа. Він врятував не одне життя, навчив не одне покоління медиків. Вдячну пам'ять про Анатолія Яковича в своїх серцях зберігають всі, хто його знав. Сумуємо разом з вами.

Довідка. Анатолій Циганенко народився 25 червня 1929 року. У 1954 році закінчив з відзнакою Харківський медичний інститут, у 1956 році - аспірантуру на кафедрі мікробіології Харківського медичного інституту. З 1971 року очолював кафедру мікробіології, вірусології та імунології інституту, надалі - проректор з навчальної роботи, з 1986 року — ректор Харківського медичного інституту.

Анатолій Якович автор понад 300 наукових статей, понад двох десятків монографій, підручників і навчальних посібників. Був дійсним членом АН вищої школи України, Української медичної стоматологічної академії, Нью-Йоркської академії наук, Польської академії медичних наук.