Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області до зимового періоду підготовлено 100% снігоприбиральної техніки

У Харківській області до зимового періоду підготовлено 100% снігоприбиральної техніки

Про це повідомив на спільному засіданні колегії ХОДА та Харківської регіональної Ради перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він розповів, що з метою забезпечення стабільного функціонування дорожнього господарства в осінньо-зимовий період 2012-2013 років підготовлено 500 од. снігоприбиральної техніки, або 100% плану, заготовлено 57,7 тис. тонн піску, що становить 109% до плану. Також, в області є запас технічної солі в кількості 7 тис. тонн і 272 тонни соляного розчину для обробки дорожнього покриття у зимовий час.

«Для запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов'язаних з погіршенням погодних умов, таких як ожеледиця або снігові замети, з метою забезпечення безперебійного руху транспорту на вулично-дорожній мережі в населених пунктах, районними державними адміністраціями спільно з органами місцевого самоврядування розроблені та затверджені схеми розчищення доріг: всього 783 схеми (100%)», – підкреслив Валентин Дулуб.

Також перший заступник голови ХОДА зазначив, що органами місцевого самоврядування відпрацьована система із залученням спецтехніки підприємств різної форми власності, за якими закріплені відповідні території.