Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З квітня 2012 року спеціалістами Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено більше 170 дітей із сімейних форм виховання Харківської області

З квітня 2012 року спеціалістами Інституту охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України обстежено більше 170 дітей із сімейних форм виховання Харківської області

В Харківській області налагоджена робота з надання медичної допомоги дитячому населенню в умовах 10 міських дитячих поліклінік, 2 поліклінічних відділень, які входять до складу міських дитячих лікарень (№19, №24), закладів первинної медико-санітарної допомоги лікарями загальної практики - сімейної медицини. Про це сьогодні в ході спільного засідання колегії Харківської обласної державної адміністрації та Харківської регіональної Ради повідомив заступник голови ХОДА Ігор Шурма. За його словами, щорічно консультативну допомогу отримують до 50 тис. дітей області. Підвищена увага обласною державною адміністрацією приділяється дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Двічі на рік діти зазначених категорій проходять медичне обстеження за місцем постійного проживання або виховання.

«Постійно здійснюються новітні підходи по збереженню та покращенню здоров’я дітей цих категорій в області. Так, на виконання розпорядження голови обласної державної адміністрації у межах реалізації заходів Загальнодержавної програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини», укладеної соціальної угоди між обласною державною адміністрацією та Інститутом охорони здоров’я дітей та підлітків НАМН України, на базі Інституту виділено 15 ліжко-місць для поглибленого обстеження дітей, які виховуються у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу. З 2 квітня 2012 року, протягом часу дії соціальної угоди, на базі медичного закладу вже обстежено більше 170 дітей із сімейних форм виховання, які утворені і діють на території Харківського, Краснокутського, Дергачівського, Барвінківського, Богодухівського, Борівського, Балаклійського, Чугуївського районів», - сказав Ігор Шурма.

Крім цього, починаючи з 2010 року в усіх чотирьох обласних будинках дитини були відкриті групи медико-соціальної реабілітації, в яких медико-соціальну допомогу та реабілітацію отримало 945 дітей з особливими потребами, які проживають у сім’ях. Переважна більшість цих дітей є дітьми – інвалідами (майже 60%).

Теги