Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області створення умов для розвитку бізнесу є одним із пріоритетних питань

У Харківській області створення умов для розвитку бізнесу є одним із пріоритетних питань

Сьогодні голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін зустрівся з делегацією Європейської Бізнес Асоціації. У заході також взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Сапронов, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «По діям обласної та міської влади тим, хто пильно спостерігає за ситуацією в регіоні, зрозуміло, що розвиток бізнесу для нас головний пріоритет. Створення умов - це основа основ, яка може допомогти змінити інвестиційний клімат як у Харківській області, так і в країні в цілому. Ми працюємо за двома напрямками. Використовуючи свої можливості в Києві, намагаємося або для локальних проектів, або для загальної ситуації лобіювати зміни чинного законодавства. З іншого боку, в регіоні завжди намагаємося робити трохи більше, ніж можна в нинішній ситуації, для зміни в кращу сторону правил ведення бізнесу», - звернувся Михайло Добкін до представників делегації.

«Європейська Бізнес Асоціація представляє бізнес, який працює в Україні, в основному це іноземні інвестори, такі компанії, як «Shell», «PricewaterhouseCoopers». Сьогодні ми прийшли до вас з представниками компаній, які працюють у Харківському регіоні. Ми представляємо в регіоні 75 компаній. Може, це небагато по мірках Харкова, тому що це дійсно великий регіон, і ми розуміємо, що нам теж слід працювати, щоб об'єднувати зусилля бізнесу і нам разом сприяти тому, щоб створювалися кращі умови. Тим не менш, це та група, яка представляє як мінімум 50 тисяч робочих місць. Нам здається, що той інтелект, яким ми спільно володіємо, може принести користь Вашому регіону», - сказала виконавчий директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев'янко.

Під час зустрічі була обговорена соціально-економічна ситуація в Харківській області та перспективи співпраці з Європейською Бізнес Асоціацією. Михайло Добкін пообіцяв підтримку членам Асоціації в їх проблемах і запропонував щоквартально проводити круглий стіл за участю представників податкової інспекції, економічного блоку, силових структур, представників митниці, Європейської Бізнес Асоціації та керівництва області, щоб обговорювати найбільш важливі для бізнесу питання.