Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Необхідно провести аналіз розробки тих чи інших родовищ у Харківській області

Необхідно провести аналіз розробки тих чи інших родовищ у Харківській області

Про це в ефірі програми «Від влади до громади» на обласному радіо повідомив голова ХОДА Михайло Добкін. «Ми вважаємо, що держава зобов'язана мати погодження від місцевої влади на всі надра. В першу чергу, там, де видобувається газ, нафта та газовий конденсат. Це питання енергетичної безпеки, зняття колосального навантаження з державного бюджету, який продовжує страждати через невигідні газові контракти. Що стосується комерційних структур, то вони теж повинні бути учасниками ринку. Але, тут я поставив би додаткові умови. Бере будь-яка структура дозвіл на освоєння надр строком на три роки. По закінченню цього часу треба подивитися, що за ці три роки було зроблено. Якщо компанія пробурила свердловини або привела в порядок існуючі, збільшила дебет видобутку газу, вдало розвідала нові родовища, збільшила баланс українського газу, таким потрібно віддавати пріоритет», - сказав Михайло Добкін.

Також глава області додав, що на одній з нарад в Міністерстві палива та енергетики України він хоче виступити з пропозицією - зробити аналіз виданих дозволів на розробку тих чи інших родовищ у Харківській області. В якості гарного прикладу Михайло Добкін назвав компанію «Shell».

«Представники компанії прийшли, отримали дозвіл, через місяць після останнього підпису у них вже запрацювала бурова установка. Я впевнений, що вони найближчим часом будуть робити те ж саме на іншому родовищі», - додав губернатор Харківщини.