Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харківській області будуть відновлені підрозділи місцевої пожежної охорони

У Харківській області будуть відновлені підрозділи місцевої пожежної охорони

З початку року в Харківській області сталося більше 3 тисяч пожеж, під час яких загинуло 145 осіб, а збиток склав майже 40 млн. грн. Про це повідомив сьогодні в ході засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій начальник Головного управління МНС в Харківській області Павло Одарюк. За його словами, одним з основних питань при ліквідації пожеж в сільській місцевості залишається недостатня кількість пожежних підрозділів. Згідно з постановою Кабінету міністрів, необхідно було створити 56 підрозділів місцевої пожежної охорони, але в даний момент функціонує всього 24. Павло Одарюк зазначив, що в тих районах, де такі підрозділи функціонують, менше шкоди і значно менші масштаби пожеж. 

Начальник обласного управління МНС підкреслив, що в нормі відстань від пожежної бригади до можливого місця загоряння має становити 8 км, а на практиці недостатня кількість підрозділів призводить до того, що пожежним машинам необхідно проїхати мінімум 12, а то і всі 30 км.

На думку Павла Одарюка, відновлення підрозділів місцевої пожежної охорони стане простим і ефективним способом забезпечити безпеку жителів області та їх майна.

Перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Валентин Дулуб зазначив, що хоча вже 3 рік поспіль літо в області видається посушливим, завдяки злагодженим діям служб МНС та підрозділів пожежної охорони серйозних наслідків удалося уникнути.

На його думку, необхідно відновити підрозділи місцевої пожежної охорони в тих районах, де це можливо, і розглянути питання їх фінансування.

Теги