Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Світлій пам’яті Сергія Михайловича Остащенка

Світлій пам’яті Сергія Михайловича Остащенка

Харківська обласна державна адміністрація з глибоким сумом повідомляє, що 22 листопада 2012 року на 89-му році життя помер Герой Радянського Союзу, Почесний громадянин Харківської області, Почесний громадянин м. Харкова, голова Харківського обласного комітету Міжнародної української спілки ветеранів війни Остащенко Сергій Михайлович.

Сергій Остащенко народився 25 жовтня 1924 року в с. Бєловське Бєлгородської області. Після закінчення школи працював у колгоспі.

У 1943 році Сергій Остащенко пішов захищати Вітчизну. В перші дні жовтня цього ж року навідник гармати винищувально-протитанкового полку 7-ої гвардійської армії молодший сержант Сергій Остащенко першим переправився через Дніпро, щоб підтримати дії піхоти при визволенні с. Бородаївка Дніпропетровської області. 2 жовтня він особисто підбив три ворожих танки. За виявлену в бою мужність і хоробрість йому було присвоєно звання Героя Радянського Союзу.

У 1944 році закінчив артилерійське училище. Після війни продовжив службу в армії, закінчивши Військову артилерійську академію. Після виходу в запас у 1977 році у званні полковника Сергій Остащенко довгий час працював у Харківському інституті механізації та електрифікації сільського господарства.

Очолюючи Харківський обласний комітет Міжнародної української спілки ветеранів війни, Сергій Остащенко багато уваги приділяв розвитку ветеранського руху та патріотичному вихованню підростаючого покоління.

Високі державні нагороди – ордени Леніна, Великої Вітчизняної війни І ступеню, Червоної Зірки, численні медалі – свідчать про те, що все його життя до останку було присвячено служінню народу.

Світла пам’ять про мужнього захисника Вітчизни, відомого громадського діяча, світлу і добру людину назавжди збережеться в серцях тих, хто знав і любив Сергія Михайловича Остащенка.

Обласна державна адміністрація висловлює співчуття рідним і близьким Сергія Остащенка.