Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Різниця в тарифах комунальних підприємств Харківської області буде оплачена

Різниця в тарифах комунальних підприємств Харківської області буде оплачена

Перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб розповів про те, що на сьогодні ту різницю в тарифах, яка виникає у комунальних підприємств, що виробляють тепло, держава намагається погасити шляхом внесення відповідних змін до державного бюджету України та виділення відповідних коштів для підприємств теплокомуненерго. «Останні такі зміни були внесені на суму 7,67 млрд. грн. З цих коштів Харківській області було надано 577,9 млн. грн. з них - 519 млн. грн. - на теплопостачання, 58,5 млн. грн. - на підприємства водопостачання та водовідведення. Це додатково до тих коштів, які були виділені ще в липні цього року», - зазначив Валентин Дулуб.

Перший заступник голови ХОДА розповів, що грошові кошти очікуються до кінця року. Він підкреслив, що зараз, коли вже ухвалена друга поправка до Закону про державний бюджет, Харківській області вирішили повністю повернути всю суму різниці в тарифах, яка є. Точні терміни, коли надійдуть гроші, поки невідомі.

«Найголовніше - різниця в тарифах затверджена, і нам ці гроші будуть видані, - підкреслив Валентин Дулуб. - Ще одне дуже важливе рішення, яке ухвалив Кабінет міністрів: різницю в тарифах ми тепер будемо подавати щомісяця, 5-го числа. І по теплу, і по водовідведенню, і по водопостачанню. І різниця буде оплачена».