Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині розвиток масового спорту є одним із пріоритетних напрямів державної політики

На Харківщині розвиток масового спорту є одним із пріоритетних напрямів державної політики

Основи для розвитку спортивної інфраструктури в Харківській області були закладені нами ще в 2010 році, і з того часу темпи розвитку стали набирати оберти. Про це повідомив в інтерв'ю Інтернет-ресурсу «Городской дозор» заступник голови ХОДА Євген Савін. «У 2010 році ми провели підготовчу роботу, розробили концепцію розвитку спортивної інфраструктури. У результаті станом на 2011 рік вже були побудовані 20 майданчиків з тренажерами, а також кілька синтетичних футбольних полів. Ці перетворення підкреслили значущість здорового способу життя та розвитку масового спорту на Харківщині як пріоритетних напрямів державної політики. Для забезпечення системності реформування паралельно ми приступили до відновлення вже існуючих інфраструктурних об'єктів, які давно потребували реконструкції, а також до будівництва нових великих об'єктів», – зауважив він.

Так, в 2011 році в Боровій було розпочато реалізацію пілотного проекту будівництва фізкультурно-оздоровчих комплексів. Зараз спортивний об'єкт в Боровій зданий та успішно функціонує, ведеться будівництво трьох ФОКів – у Вовчанську, Первомайському та Лозовій. За словами Євгена Савіна, будівництво одного ФОКу обходиться в 7-8 мільйонів гривень.

Також в 2012 році Кабмін виділив 1,8 млн. грн. на обладнання 32 тренажерних майданчиків та 2,94 млн. грн. на створення 6 синтетичних футбольних полів в області.

У планах на 2013 рік реконструкція басейну в Балаклії і будівництво ще шести ФОКів в районних центрах області.

Теги