Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Харкові відбудеться виставка Владлена Семенова та Юрія Пісковського

В Харкові відбудеться виставка Владлена Семенова та Юрія Пісковського

26 листопада о 17.00 відкривається виставка майстра з гліптики Владлена Семенова та фотографа Юрія Пісковського. Вона відбудеться в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва за адресою: вул. Пушкінська, 62. Створенню колекції гліптики Владлен Семенов присвятив майже 40 років, і зараз вона нараховує понад 300 гем. Особливістю творчості майстра є те, що він використовує багатокольорове каміння з тріщинами та поглибленнями, плямами, за допомогою котрих відкриває певний образ. Геми-образи втілюють різні грані людської душі – емоції, переживання, почуття, згадки про історичних і літературних героїв та інше.

У фотографії Юрію Пісковському вдалося досягти органічного поєднання красоти квітів з витонченою грою світла. Своїми роботами видатний архітектор намагається нагадати про природну красу.

Обидва автори свого часу працювали головними архітекторами двох найбільших міст: Юрій Пісковський – Києва, Владлен Семенов – Харкова.

Довідка.
Владлен Трохимович Семенов народився у 1940 р. в м. Полтаві. В 1968 р. закінчив ХІБІ. 1982-1994 рр. був головним архітектором Харкова, очолював Харківську організацію Спілки архітекторів України (1975-1985 рр.). Зараз Владлен Трохимович завідуючий кафедрою «Містобудування» Харківської державної академії міського господарства, кандидат архітектури, професор, заслужений архітектор України, лауреат Державної премії в області архітектури, дійсний член Української академії архітектури, член експертної ради Міжнародної асамблеї столиць і великих міст.

Юрій Іванович Пісковський народився у 1935 р. в м. Славянську Донецької області. В 1963 р. закінчив КІБІ. З 1963 по 1975 рр. працював архітектором, науковим співробітником, головним архітектором проекту, керівником архітектурно-планувальної майстерні в КиївНДІП містобудування. З 1975 по 1993 рік - начальник Головного управління населених пунктів та архітектури, заступник голови Держбуду УРСР. 12 років поспіль був представником УРСР в Європейській Економічній Комісії ООН. Організатор Ради Головних архітекторів міст України (до 1996 р. очолював цю організацію). 1993-1996 рр. - головний архітектор міста Києва. Професор Міжнародної Академії архітектури, Почесний академік Української Академії Архітектури, член Національної Спілки архітекторів України, член Національної Спілки журналістів України. Нагороджений срібною медаллю ООН, яка вручається особам, що зробили вагомий внесок у розвиток людства. Лауреат Міжнародної медалі «Дружба».

Теги