Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Міжнародний день студентів відсвяткували в Народній українській академії

Міжнародний день студентів відсвяткували в Народній українській академії

Сьогодні в Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія» відбулося свято, присвячене Міжнародному дню студентів. В урочистому вечорі взяли участь Генеральний консул Російської Федерації в Харкові Сергій Семенов, Почесний консул Німеччини в Харкові Тетяна Гавриш, випускники. «У нас сьогодні є міцні, яскраві результати, які показують, що ми з вами частина величезного студентського світу. З жовтня 2012 року ми з вами прийняті в Міжнародну асоціацію університетів!  Це дійсно величезне для нас визнання, тому що це організація, що існує з 1950 року, практично найбільший світовий вузівський форум. Більше 150 країн світу делегували свої університети в її склад. Те, що ми стали в один ряд з великою кількістю університетів світу, зайвий раз підкреслює, що сьогодні ми теж з вами помітні», - сказала ректор НУА Катерина Астахова.

Влітку 2012 р. понад 200 студентів НУА працювали ЄВРО-волонтерами, вожатими в дитячих оздоровчих таборах Криму, проходили практику референтами-перекладачами в Греції, США, Франції, Туреччині, Німеччині, Індії та Фінляндії. Їм було що розповісти про роботу в третьому трудовому семестрі. Найактивніші, найдопитливіші та найвідповідальніші студенти були відзначені грамотами та нагородами.

Довідка. Міжнародний день студентів заснований 17 листопада 1941 року в Лондоні на честь подій жовтня 1938 року, коли в окупованій фашистами Чехословакії празькі студенти і їх викладачі вийшли на демонстрацію, щоб відзначити річницю утворення Чехословацької держави. Демонстрація була розігнана, студент медичного факультету Ян Оплетал був застрелений. Його похорони переросли в акцію протесту. Більше 1200 студентів було арештовано і поміщено в концтабір, дев'ять активістів студентського руху - страчені. Всі чеські вузи були закриті до кінця війни.