Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Відбулася творча зустріч з актором фільму «Тореадори з Васюківки» Олександром Бартеньєвим в рамках проекту «Харьковская сирень. PS»

Відбулася творча зустріч з актором фільму «Тореадори з Васюківки» Олександром Бартеньєвим в рамках проекту «Харьковская сирень. PS»

Сьогодні в рамках проекту «Харьковская сирень. PS» у кінотеатрі ім. О. Довженка відбувся показ фільму «Тореадори з Васюківки» і творча зустріч з актором Олександром Бартеньєвим, який виконав у фільмі одну з головних ролей. «Сьогодні ви побачите фільм, який свого часу буквально перевернув всю нашу країну, він пройшов з таким величезним резонансом, він отримав стільки призів, скільки не отримував до нього жоден телевізійний фільм. Коли я був зовсім маленьким, цей фільм йшов по телевізору, і я пам'ятаю, з яким величезним задоволенням ми дивилися кожен його повтор. Він здавався нам близьким, зрозумілим і цікавим. Навіть зараз, коли виходить величезна кількість фільмів, дитячому кінематографу не приділяється стільки уваги, як раніше», – зазначив, відкриваючи показ, кінознавець, член журі кінофестивалю «Харьковская сирень» Володимир Миславський.

Фільм зняли режисери Самарій Зелікін і Валентина Осіпянц, а головні ролі виконали харківські підлітки Олександр Бартеньєв і Олександр Мінін. Зйомки проходили в с. Васищеве Харківської області.

За словами Олександра Бартеньєва, через роки йому важко переглядати цей фільм. Але ця стрічка зробила помітний вплив на його майбутнє: він став актором і режисером, закінчив 2 театральних ВНЗ, професійно займався музикою. Написав кілька п'єс, 60 пісень, поеми, оповідання і вірші. В даний час викладає в театральній студії в Харкові, отримуючи величезне задоволення від занять з дітьми.

На завершення вечора Володимир Миславський вручив гостю «Харьковской сирени» книгу «Кінематографічна історія Харкова» – свою авторську роботу, видану в рамках кінофестивалю. У ній зібрані практично всі кінематографісти, які так чи інакше мали відношення до нашого міста, а на сторінці 215 наведено опис фільму «Тореадори з Васюківки».

Показ був приурочений до професійного свята – Дня працівників телебачення, радіо та зв'язку. У залі зібралося більше 100 шанувальників кінематографа.

Довідка: Короткометражна дитяча комедія «Тореадори з Васюківки» за однойменним твором Всеволода Нестайка була створена Харківською студією телебачення в далекому 1965 році і отримала Гран-прі на Міжнародному фестивалі в Мюнхені (Німеччина) в 1968 році і головну премію на Міжнародному фестивалі в Александрії (Австралія) в 1969 році.