Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надання якісних знань дітям є пріоритетним чинником у формуванні шкільної мережі Харківщини

Надання якісних знань дітям є пріоритетним чинником у формуванні шкільної мережі Харківщини

Як наголосив сьогодні в ході обласної селекторної наради заступник голови Харківської ОДА Євген Савін, малокомплектні школи не мають можливості дати учням освіту високого рівня. Тому необхідно оптимізувати роботу загальноосвітніх закладів таким чином, щоб всі діти навчалися в рівних умовах.

«Малочисельні школи не дають освіти того рівня, на якому повинні вчитися наші діти. Сьогодні здійснюється підвіз дітей з інших населених пунктів на шкільних автобусах. У наступному році Харківська область буде повністю забезпечена такими автобусами. Малокомплектні школи не мають перспективи. Ми не можемо там побудувати туалети, спортивні зали, ми не можемо там упорядковувати територію. Тим самим, діти опиняються в нерівних умовах. А пріоритетним на сьогоднішній день є надання якісних знань дітям. Цього можна досягти при проведенні оптимізації шкільної мережі регіону», - сказав Євген Савін.

Але, як додав заступник губернатора, оптимізувати в тому чи іншому районі шкільну мережу можна тільки за згодою громади. Для цього необхідно пояснювати людям, що можна надати кращі умови для навчання їхніх дітей.