Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків був єдиним нестоличним містом, якому центральне телебачення довіряло готувати «Новорічний вогник». Жанна Чайкіна

Харків був єдиним нестоличним містом, якому центральне телебачення довіряло готувати «Новорічний вогник». Жанна Чайкіна

Про це в рамках традиційної зустрічі «Чай з губернатором» сказала один з ветеранів харківського обласного телебачення Жанна Чайкіна. «Зараз, коли дивишся на абсолютно божевільний монтаж, дивуєшся. Адже у нас не було такого. У часи зародження телебачення у нас були скромніші мрії. Наприклад, замість трьох камер нам хотілося чотири. А це вже було недоступне. Проте ми і з трьома камерами поралися непогано. Коли ми виходили в ефір з «Новорічним вогником», яких було всього 4 на весь Радянський Союз, то з усього Союзу отримували телеграми зі словами: «Молодці харків'яни». Харків був єдиним нестоличним містом, якому центральне телебачення довіряло готувати «Новорічні вогники», - сказала Жанна Чайкіна.

Крім цього, піонер українського телемовлення розповіла, що саме на харківському телебаченні вийшла перша телевізійна оперна постановка, а фільм харківського виробництва «Тореадори з Васюківки» купило 28 країн світу.

«Коли починаєш розповідати нашій молоді про телебачення, вони охоче слухають. Але потім просять показати щось, якісь роботи. А показати нічого, тому що тоді ще не було відеозапису. Тому, пройшовши певний життєвий шлях, я задумалася: а що ми залишили телебаченню? Ми дуже багато залишили. Ми склали таблицю множення і азбуку телебачення. Нехай не будуть пам'ятати наші прізвища, наші імена, але яких би висот не досягло телебачення, воно завжди буде базуватися на тому, що відкрили ми», - підкреслила Жанна Чайкіна.