Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Об'єкти проекту «Село майбутнього» будуть знаходитися у Валківському та Харківському районах

Об'єкти проекту «Село майбутнього» будуть знаходитися у Валківському та Харківському районах

Як повідомив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, постановою Кабінету Міністрів України від 15.10.2012 року №953 підтримано пропозицію Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами, а також Харківської облдержадміністрації щодо реалізації на Харківщині в 2013-2022 роках проекту «Село майбутнього». Його реалізацію планується почати в наступному році. «Це складова національного проекту «Відродження скотарства». Вищезазначеною постановою затверджено попереднє техніко-економічне обгрунтування проекту і обсяги інвестицій. На сьогоднішній день йде робота з потенційним інвестором. Оформляються всі необхідні документи», - сказав Віталій Панов.

За його словами, на базі Валківського району планується побудувати селекційний генетичний центр трансплантації ембріонів, молочну ферму на 3 тис. дійних корів, а також у районі планують вирощувати і виробляти корми для тваринництва. У Харківському районі на базі ДП «Комунар» з'явиться тепличне господарство і комплекс з вирощування нетелей та бичків на м'ясо. Крім цього, в планах будівництво тепличного господарства та організація вирощування на зрошуваних землях плодоовочевої продукції, будівництво овочесховища з холодильним складом на 5 тис. тонн і пакувальним комплексом на 60 тис. тонн.

«Те, що ця програма була підтримана на рівні уряду - це велике досягнення Харківської області. Ми впевнені, що в наступному році вона почне працювати повним ходом, що дасть можливість на прикладі цього проекту показати, що ті інвестиції, які вкладаються в сільське господарство, можуть давати хороший економічний ефект. Я думаю, що це буде проривом для інвестування в сільське господарство Харківської області», - зазначив Віталій Панов.