Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Завдяки професіоналізму харківських аграріїв в області вдалося досягти хороших результатів з виробництва основних сільськогосподарських культур

Завдяки професіоналізму харківських аграріїв в області вдалося досягти хороших результатів з виробництва основних сільськогосподарських культур

Як зазначив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов, цей сільськогосподарський рік був досить важким, враховуючи складні погодні умови, проте завдяки професіоналізму і прекрасній підготовці харківських аграріїв наш регіон добився добрих результатів. Так, на сьогоднішній день намолочено зернових близько 2 млн. 700 тис. тонн, і фахівці сподіваються, що загалом урожай зернових складе близько 2 млн. 800 тис. тонн. Озимої пшениці в цьому році на Харківщині намолотили 1 млн. 40 тис. тонн, а за ранніми зерново-бобовими культурами чотири райони Харківської області перейшли рубіж 100 тисяч тонн.

«Хочу підкреслити, що по виробництву валу ранніх зернових Харківська область посіла 2 місце в Україні після Вінницької області, а в минулому році ми увійшли в першу п'ятірку, - сказав Віталій Панов, - також хочу відзначити, що 98% пшениці, намолоченої в Харківській області, відноситься до категорії продовольчої. Подібного результату у нас не було дуже давно».

За словами Віталія Панова, це стало можливим завдяки якості насіння і високому рівню агротехнологій, які застосовуються сьогодні в Харківській області.