Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року соціальні сорти хліба не подорожчають

До кінця року соціальні сорти хліба не подорожчають

Таку думку висловив сьогодні в ході прес-конференції директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «Зараз дуже багато мусується ця тема, більше того, в Києві вже почалося підвищення цін. Дійсно, ціна на пшеницю в цьому році вище, ніж у минулому. З іншого боку, ціни на хліб вже тримаються в Харківській області близько 2,5 років з тих пір, як був підписаний Меморандум між виробниками хліба та облдержадміністрацією. На сьогоднішній день він діє, і ціна залишається незмінною. Ми максимально докладаємо зусиль до того, щоб вона збереглася», – підкреслив він.

Директор Департаменту повідомив, що завдяки щільному співробітництву керівництва області з Аграрним фондом, хлібопереробні підприємства в даний час укладають з ним договори на отримання борошна за ціною нижче ринкової, що дає можливість утримати ціни на соціальні сорти хліба.

Віталій Панов також зазначив, що між аграріями та споживачами постійно йде боротьба: одні хочуть вигідніше продати, інші – купити за нижчими цінами. Тим не менш, технології, які постійно розвиваються в сільському господарстві, дають можливість аграріям знизити собівартість, а отже, зберегти ту ціну, яка влаштовує споживача.

«Ми не чекаємо непрогнозованих стрибків цін на якісь види продукції. Вся продукція сільського господарства вироблена в Харківській області в достатньому обсязі, і надалі може позначатися тільки вплив на ринок зовнішніх факторів. Ви знаєте, що в цьому році у всьому світі був неврожай, особливо по зернових культурах. Ми постійно моніторимо ситуацію по Харківській області – на сьогоднішній день побоювань ніяких немає. Я думаю, що ціни будуть стабільними», – додав директор Департаменту.

Теги