Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін і Геннадій Кернес вручили автомобіль пожежному Євгену Кизименко

Михайло Добкін і Геннадій Кернес вручили автомобіль пожежному Євгену Кизименко

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін і Харківський міський голова Геннадій Кернес вручили ключі від автомобіля пожежному Євгену Кизименко, який постраждав під час гасіння пожежі в Балаклійському районі. Автомобіль марки ЗАЗ модель SENS пройшов процес спеціальної доробки і укомплектований всім необхідним для того, щоб ним керувала людина з особливими фізичними потребами. Михайло Добкін побажав Євгенові Кизименко швидкого одужання, а також пообіцяв підтримку у всіх його починаннях. «Зараз лікарі роблять все для відновлення твого здоров'я, і ти молодець, тому що сам докладаєш максимальних зусиль для того, щоб скоріше видужати. Ти не здаєшся, і це головне», - підкреслив глава області.

За словами Михайла Добкіна, тепер головне завдання для Євгена - це повернення до повноцінного суспільного життя.

«Ця людина здійснила героїчний вчинок - рятуючи життя іншим, рятуючи майно людей, Євген при цьому втратив своє здоров'я. Найголовніше, щоб він зміг морально повернутися до життя. Для фізичного відновлення йому допомагають лікарі, родичі, друзі, а морально він може допомогти собі тільки сам. Ми з Геннадієм Адольфовичем зробили найменше - ми дали йому можливість повноцінно пересуватися, а його друзі зробили все, щоб він зміг отримати після одужання роботу», - сказав Михайло Добкін.

Крім цього, глава області оглянув операційне відділення і клінічне відділення для реабілітації пацієнтів з травмами опорно-рухового апарату, а також ознайомився з роботою відділення комплексної реабілітації пацієнтів з проблемами опорно-рухового апарату Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

«У Радянському Союзі такого рівня інститутів було всього два. Один у нас, інший в Ленінграді. Сьогодні ми можемо пишатися тим, що наші лікарі мають можливість забезпечити повернення до життя тим людям, які без їхньої допомоги максимально будуть обмежені в пересуванні і якихось звичайних побутових речах. Ми сьогодні бачили унікальну роботу людей і, найголовніше, ми чули, як до них ставляться ті люди, які з їх допомогою повертаються до повноцінного життя. Слова подяки від пацієнтів і є найвища оцінка тієї роботи, яка тут проводиться», - додав губернатор Харківщини.