Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Питання обслуговування радіоточок потребує вирішення на загальнодержавному рівні

Питання обслуговування радіоточок потребує вирішення на загальнодержавному рівні

Про це повідомила в ефірі програми «Ранковий ексклюзив» обласного радіо начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич. «Обслуговування радіоточок не є проблемою виключно мешканців Харківської області. Державне радіо мовить в тому діапазоні – проводовому мовленні – яке дехто сьогодні називає вчорашнім днем і порівнює з печерним віком. Але ми забуваємо про того слухача, який знаходиться на відстані від обласного центру за 200-300 км, де єдиним джерелом інформації є саме проводове мовлення», – підкреслила вона.

У той же час радіоточки на сьогоднішній день обслуговуються виключно компанією «Укртелеком», котра вже змінила форму власності. Як зазначила начальник управління, в зв’язку з цим питання поновлення радіомереж, які було втрачено кілька років тому, залишається проблемним питанням, адже для «Укртелекома» це економічно не обґрунтовано. За словами Вікторії Маренич, керівництво обласної державної адміністрації багато уваги приділяло вирішенню цієї проблеми і неодноразово надсилало листи до керівництва «Укртелекому».

«Зараз все в країні змінюється. Будемо сподіватися, що зміняться і стосунки між приватними і державними установами. Я думаю, що ті питання, які на сьогоднішній день є надзвичайно актуальними для суспільства, мають вирішуватися на більш високому державному рівні», – підбила підсумок Вікторія Маренич.