Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Сьогодні Україна має зробити перший крок до створення суспільного телебачення

Сьогодні Україна має зробити перший крок до створення суспільного телебачення

Як зазначила в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» начальник управління у справах преси та інформації ХОДА Вікторія Маренич, на сьогоднішній день в Україні назріла необхідність створення суспільного телебачення. «Час змінити ставлення до державних засобів масової інформації. Першим кроком є той законопроект, який обговорюється вже протягом довгого часу – роздержавлення засобів масової інформації та створення суспільного телебачення і радіо» – зазначила вона.

За словами Вікторії Маренич, держава має залишити собі велику частку в суспільному радіо і телебаченні, а все інше має обирати сам слухач або глядач: програми, за які він ладен сплачувати, оскільки вони того варті, та ті програми, в яких потрібно змінювати концепцію для того, щоб вони були корисними.

«Як на мене, сьогодні Україна має зробити цей крок. Будемо сподіватися, що Верховна Рада нового скликання обов’язково буде розглядати це питання дуже щільно, і Україна, врешті решт, отримає те надбання, яке в будь-яких країнах світу є звичною нормою», – підкреслила Вікторія Маренич.