Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Представникам малого бізнесу будуть виділяти кредити з мінімальною процентною ставкою

Представникам малого бізнесу будуть виділяти кредити з мінімальною процентною ставкою

Про це повідомив сьогодні в ході брифінгу за підсумками поїздки в Зачепилівський район голова ХОДА Михайло Добкін. «Я думаю, що ми створимо такий фонд, де будемо мати можливість видавати кредити на суму до 10 млн. грн. під ставку 3-5% річних. У нас дуже багато талановитих людей, які за відсутності фінансування і при нинішніх процентних ставках по кредитах до 20% річних не в змозі з нуля створити бізнес», – заявив губернатор.

Також він зазначив, що проекти повинні мати чітку спрямованість, оскільки частина цих коштів призначена на підтримку малого бізнесу в містах, а частина – в сільській місцевості.

Крім цього, Михайло Добкін провів переговори в Києві з представниками іноземного бізнесу, які домоглися успіху в аналогічній діяльності в інших державах.

«Представники іноземного бізнесу готові на безоплатній основі надавати нам фахівців, які будуть через брифінги, лекції, круглі столи ділитися досвідом того, як вони проходили цей шлях у себе на батьківщині десятки років тому», – додав губернатор.

Він підкреслив, що керівництво облдержадміністрації ближче підійде до цього питання на початку наступного року. Тоді буде можливість не на словах, а на ділі підтримати малий бізнес і відкрити ряд нових підприємств.