Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині нараховано 9,4 мільйона гривень дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

На Харківщині нараховано 9,4 мільйона гривень дотації за утримання молодняку великої рогатої худоби

У Харківській області триває планова виплата сільськогосподарських дотацій. Зокрема, на даний момент в регіоні нараховано 9,4 мільйона гривень дотації за утримання в приватних господарствах 18,5 тисяч голів молодняку великої рогатої худоби. Прийом документів на нарахування цієї дотації триває до 30 листопада. Про це сьогодні в ході селекторної наради повідомила заступник директора Департаменту агропромислового розвитку Харківської облдержадміністрації Олена Кулик.

«Також виплачується компенсація вартості закуплених господарствами населення доїльних установок. Документи прийняті на 15 установок, сума компенсації - 60,9 тис. гривень. Виплачено - 35,6 тис. гривень. На часткове відшкодування вартості закуплених племінних корів і нетелів подали документи 10 сільгосппідприємств. Загальна чисельність закупленої племінної худоби - 806 голів, компенсація за 1 голову - 7 тис. гривень, загальна сума дотації - 5,1 млн. гривень», - сказала вона.

За словами Олени Кулик, у листопаді цього року почнуть діяти ще 3 державні програми: з нарахування дотації господарствам населення за вирощених та проданих на забій свиней та молодняк ВРХ; з нарахування дотації за утримання м'ясних корів; щодо компенсації до 50% понесених витрат на будівництво та реконструкцію тваринницьких ферм і комплексів.