Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область виробляє молоко високої якості

Харківська область виробляє молоко високої якості

Про це повідомив у ході селекторної наради директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Віталій Панов. «У Харківській області дуже висока якість молока, великий відсоток молока екстра-класу в порівнянні з іншими областями України. Я думаю, що ті технології та ті інвестиції, які зараз надходять в молочне тваринництво, дадуть свої результати – подальше підвищення якості цього продукту», – підкреслив він.

Також директор Департаменту зазначив, що в багатьох господарствах в даний час відкриваються доїльні зали, що не може не позначитися на якості та продуктивності, а також нагадав, що за темпами виробництва молока Харківська область посідає перше місце в Україні.

«У нас дуже хороше зростання темпів виробництва молока. На сьогоднішній день це найкращі показники в Україні. Ми ведемо роботу з переробниками: тих, хто виробляє молоко, завжди не влаштовує низька закупівельна ціна, а споживачів, звичайно, цікавить, щоб ціна на молоко не виросла. Необхідно втримати цю золоту середину – щоб молоко вироблялося, темпи зростання збільшувалися і, в той же час, господарства отримували економічну вигоду. Коли виробництво вигідно, воно буде розвиватися далі», – заявив Віталій Панов. 

Теги