Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Створення Слобожанського аграрного університету дозволить значно поліпшити якість освіти

Створення Слобожанського аграрного університету дозволить значно поліпшити якість освіти

У ході спілкування з журналістами голова ХОДА Михайло Добкін прокоментував об'єднання трьох аграрних ВНЗ Харківщини в один навчальний заклад. Відповідне розпорядження сьогодні було підписано Прем'єр-Міністром України Миколою Азаровим. За словами голови області, таке рішення продиктоване новими вимогами, які пред'являє сучасна аграрна наука до профільної освіти. «Нам необхідно не збільшувати число людей з вищою освітою, які готові працювати в сільському господарстві, нам потрібні якісні зміни в цьому напрямку. І це можна зробити, скоротивши витрати на утримання вищих навчальних закладів, - сказав Михайло Добкін. - Тому ми підтримали ініціативу Міністерства сільського господарства про об'єднання трьох Харківських ВНЗ та створення Слобожанського аграрного державного університету».

Як повідомив Михайло Добкін, найближчим часом будуть розглянуті питання про необхідне фінансове забезпечення, яке потрібне для створення сучасної матеріально-технічної бази ВНЗ.

«Якщо спеціалістів готують для того, щоб вони працювали з новою сільськогосподарською технікою, то навчати їх на старих тракторах і комбайнах немає ніякого сенсу. Тому і техніка, і засоби захисту рослин, і добрива - все, що з кожним роком вдосконалюється і змінюється, має бути доступне при навчанні наших студентів. Ми не повинні шукати фахівців за кордоном, здатних працювати на новому сучасному підприємстві, якщо ми маємо так багато вузів, тому їх кількість має перейти в якість. І рішення щодо сільськогосподарських ВНЗ, напевно, буде позитивним прикладом і для навчальних закладів іншої спрямованості», - сказав голова області.