Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Інформація про підготовку дитячих таборів має оновлюватися щомісяця

Інформація про підготовку дитячих таборів має оновлюватися щомісяця

Таку думку висловив сьогодні в ході обласного штабу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей голова Харківської ОДА Михайло Добкін. «Коли ми готували Харків до Євро-2012, всі наради в Києві починалися з того, що нам роздавали підготовлені УЄФА документи, де були відзначені червона, жовта і зелена зони. Зелена зона – те, що не викликало занепокоєння, жовта – де починалися проблеми, і червона – де був найбільший безлад. Для підготовки наших таборів розроблені всі критерії. На їх підставі необхідно розробити положення і кожен місяць оновлювати інформацію про табори – які з них в «червоній» групі, які в «жовтій» і «зеленій». Тоді ми будемо бачити, де потрібно працювати більш ретельно», – зазначив він.

Також губернатор дав розпорядження за підсумками наради підготувати звернення до Кабінету міністрів України з проханням передбачити особливу процедуру проведення тендерних торгів для придбання продуктів харчування для оздоровчих таборів. Він підкреслив, що проблема з проведенням тендерів виникає щороку, оскільки взимку дуже складно передбачити ціни на літній період. Це основна претензія, яку висловлювали керівники дитячих таборів. Крім того, Михайло Добкін звернув увагу на необхідність враховувати при підготовці таборів вимоги головного санітарного лікаря і пожежної безпеки.

«Ми повинні чітко розуміти, що кожна інструкція і кожне правило прописані не просто так, і за їх виконанням стоїть безпека перебування в таборах дітей і працівників установ. Ми ще в 2010 році ухвалили рішення з усією відповідальністю виконувати всі вимоги, які пред'являє Санстанція і Держтехногенбезпека, тому ми зобов'язані прислухатися до всіх зауважень, які були висловлені протягом оздоровчої кампанії», – додав він.