Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

По всій Харківській області посилено контроль за харчуванням дітей

По всій Харківській області посилено контроль за харчуванням дітей

Ситуація, яка виникла в Богодухівському районі, коли ряд дітей занедужав дизентерією і були закриті школи і дитячі садки, була пов'язана з недостатнім контролем як медперсоналу, так і постачальників продуктів харчування з боку санітарно-епідеміологічної служби. Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» заступник голови ХОДА Євген Савін. «Висновки, звичайно ж, зроблені. Це нас змусило проконтролювати це питання дуже ретельно. Перевірені всі школи і дитсадки в Харківській області, і ця робота тепер під жорстоким контролем », - підкреслив він.

За словами заступника губернатора, за цей період харчоблоки у сільських школах були дооснащені холодильниками, печами і новим посудом. У наступному році будуть посилені вимоги до підбору постачальників продуктів харчування.

Також цей випадок дав привід посилити контроль по всій Харківській області. Найближчим часом будуть узгоджуватися програми на 2013-2015 рр.., і одним із пріоритетних питань стане оснащення харчоблоків, плюс в кожній школі запроваджується в штат дієтсестра. Особливу увагу буде приділено кваліфікації та дублюванню кухарів.

«Звичайно, проблемним залишається питання, пов'язане з фінансуванням нечисленних шкіл, де складно утримувати двох кухарів. Навіть якщо один захворіє звичайним простудним захворюванням, то організація харчування не може перейти в руки неспеціаліста, не сертифікованого, який не пройшов всі медогляди. У кухню не повинні потрапляти випадкові люди, і зараз це питання відпрацьовується. У той же час СЕС перевіряє все: від машин, на яких розвозяться продукти, до стану здоров'я водія та експедитора», - додав Євген Савін.