Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін зустрівся з керівником Національної спілки журналістів Олегом Наливайком

Михайло Добкін зустрівся з керівником Національної спілки журналістів Олегом Наливайком

Сьогодні голова ХОДА Михайло Добкін зустрівся з керівником Національної спілки журналістів України Олегом Наливайком. У ході зустрічі сторони обговорили питання підтримки діалогу між владою і засобами масової інформації, який в Харківській області добре налагоджений і дозволяє обом сторонам ефективно працювати, а також поділилися найближчими планами розвитку інформаційного суспільства на Харківщині. Зокрема, в ході зустрічі Олег Наливайко запропонував главі області реалізувати на Харківщині пілотний проект з роздержавлення ЗМІ.

«Сьогодні у нас відбулася зустріч з журналістським активом, де була розмова про роздержавлення. Зараз планується прискорення проекту з роздержавлення, який знаходиться в уряді. Ми шукаємо редакції, які захочуть взяти участь у пілотному проекті, а також голів районних, обласних адміністрацій, які могли б стати нашими союзниками в цьому експерименті», - сказав Олег Наливайко.

«Я підтримую цю ідею, якщо це буде реально для здійснення і не потребуватиме створення якоїсь штучної непрацездатної структури, яка буде вимагати підтримки. Можна буде прописати перехідний період від 2 до 5 років, щоб передбачити законну підтримку цих видань на першому етапі», - зазначив у свою чергу Михайло Добкін.

Також в ході зустрічі глава області повідомив, що на Харківщині вже почалася робота з будівництва прес-клубу, який об'єднав би всіх журналістів регіону.

«Ми реалізуємо цю ідею - зробимо прес-клуб, який стане виключно журналістським майданчиком без політики і бізнесу, щоб була можливість з професійної точки зору в прямому ефірі обговорити якусь ситуацію, а люди самі потім робили висновки. Я думаю, це буде цікаво», - підкреслив Михайло Добкін.

Крім цього в ході зустрічі глава області і керівник НСЖУ обговорили перспективи створення так званої національної прес-карти, яка стане певним реєстром усіх журналістів України.