Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На сесію облради буде винесено питання про будівництво водонапірної башти в смт Вільча Вовчанського району

На сесію облради буде винесено питання про будівництво водонапірної башти в смт Вільча Вовчанського району

Як повідомив 1 листопада в ефірі програми «Час влади» на обласному телебаченні голова ХОДА Михайло Добкін, на найближчій сесії обласної ради на розгляд депутатського корпусу буде винесено питання про будівництво водонапірної башти в смт Вільча Вовчанського району. За словами очільника області, на регіональному рівні подібним чином можуть вирішуватися тільки точкові проблеми, тоді як більш масштабно питання забезпечення всіх мешканців регіону якісною питною водою має вирішуватися державою.

«Харківський регіон, тим більше його населені пункти, самостійно не можуть впоратися з проблемою якості питної води. Є безліч причин, по яких якість питної води погіршується. Допомогти вирішити цю проблему може тільки державна програма «Питна вода». У цьому році фінансування було незначне. Тому на наступний рік одним з тих доручень, які громада передає харківському лоббі в парламенті, є рішення цієї проблеми. Якщо програма буде фінансуватися в належному обсязі, ми не будемо мати проблем з якістю води, яку споживають мільйони мешканців нашого регіону», - сказав в ефірі програми «Час влади» на ХОД ТРК голова ХОДА Михайло Добкін.

Крім цього глава області повідомив, що на наступний рік з держбюджету планується виділити субвенцію на розвиток Харківського регіону у розмірі майже 150 млн. грн.

«Частину з цих коштів ми розписали на вирішення проблем водопостачання в тих регіонах, де для цього необхідно провести масштабну роботу», - сказав Михайло Добкін.