Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Після приватизації ТЕЦ-5 тарифи для абонентів підвищуватися не будуть

Після приватизації ТЕЦ-5 тарифи для абонентів підвищуватися не будуть

В умовах конкурсу з продажу ТЕЦ-5 буде пункт, який буде зобов'язаний виконати новий власник – це переобладнання ТЕЦ-5 з можливістю працювати не тільки на російському газі, але і на інших видах палива. Про це повідомив в ефірі програми обласного телебачення «Час влади» голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Це має привести як мінімум до утримання вартості вироблення теплової та електричної енергії на нинішньому рівні.

Він також додав, що керівництво ХОДА наполягатиме на тому, щоб в цих умовах були прописані зобов'язання нового власника разом з державою та органами місцевого самоврядування завершити будівництво останньої частини теплотраси, яка б допомогла переключити на живлення від ТЕЦ-5 додаткові райони міста Харкова. Це збільшить продаж теплової енергії зі станції, а відтак, зменшить її собівартість, підкреслив губернатор.

«Крім того, ми наполягаємо на створенні потужного енергохолдингу, до котрого крім ТЕЦ-5 увійшли б ТЕЦ-3 і «Харківські теплові мережі» з усіма квартальними і прибудинковими котельнями і своїми мережами. Це дасть нам змогу зменшити кількість чиновників, які сьогодні обслуговують ці 3 структури, максимально оптимізувати в рамках одного підприємства постачання теплової енергії та гарячої води до будинків абонентів. У свою чергу, це повинно привести до зниження собівартості теплової енергії. Виходячи з цього, можу тільки повторити, що тарифи після приватизації ТЕЦ-5 підвищуватися не будуть», – повідомив Михайло Добкін.