Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Михайло Добкін передав Обласному госпіталю для інвалідів війни літературу, зібрану в рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

Михайло Добкін передав Обласному госпіталю для інвалідів війни літературу, зібрану в рамках акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!»

Голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін передав Обласному госпіталю для інвалідів війни партію історичних, художніх та науково-популярних книг. Губернатор зазначив, що ця література була зібрана в ході благодійної акції «Зроби добру справу – подаруй книгу!», яка відбулася на початку жовтня. За його словами, в майбутньому ця акція стане традиційною.

«Нещодавно ми оголосили таку акцію: запропонували всім небайдужим передати книги для дитячих будинків, територіальних центрів і лікарень, щоб ці книги служили людям. Тим більш, що книги – це джерело гарного, і ви самі можете в цьому переконатися. Я думаю, кожен зможе собі знайти тут книгу за смаком. Всього ми зібрали по Харківській області більше 3 тисяч книг, які будемо передавати в різні установи. Частина з них залишиться у цих стінах. У наступному році ми продовжимо цю акцію, щоб передавати книги тим, хто їх потребує», – підкреслив губернатор.

Госпіталь інвалідів війни отримав, в основному, книги військової тематики – 4 томи автобіографічних спогадів Маршала Радянського Союзу Георгія Жукова, видання воєнно-патріотичної прози, романи Валентина Пікуля, а також ілюстроване подарункове видання «Харківщина», книгу «Жизнь замечательных харьковчан» і життєпис харківського механіка-винахідника Йосипа Тимченка – винахідника кінематографа.