Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Обласному госпіталі для інвалідів війни відкрито реконструйований головний лікувальний корпус

В Обласному госпіталі для інвалідів війни відкрито реконструйований головний лікувальний корпус

Сьогодні відбулася церемонія відкриття реконструйованого головного лікувального корпусу комунального закладу охорони здоров’я «Обласний госпіталь для інвалідів війни». У заході взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, заступник голови ХОДА Ігор Шурма, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. Гості оглянули та ознайомились з роботою реконструйованого корпусу, поспілкувались з пацієнтами. Після спілкування із ветеранами Михайло Добкін відзначив уважне ставлення персоналу до своїх підопічних. «Скільки зустрічаюся тут з людьми, жоден не сказав, що у госпіталі погано ставляться до пацієнтів. Тут дуже уважне відношення до людей, і це найголовніше», - сказав голова Харківщини.

У 2012 році з обласного та державного бюджетів для завершення реконструкції головного лікувального корпусу госпіталю виділено 3,7 млн.грн. За 9 місяців цього року проведені капітальні ремонти приміщень, де розташовані терапевтичні відділення, а також ортопедо-травматологічне та фізіотерапевтичне відділення. Загальна площа відремонтованих в 2012 році приміщень складає 3000 кв.м. Виконані оздоблювальні роботи у 68 палатах для пацієнтів, в їдальнях, у приміщеннях для роздачі їжі, в 67 кабінетах; на всіх поверхах замінені системи холодного та гарячого водопостачання, водовідведення, електропостачання, встановлені нові прилади освітлення всіх приміщень; замінені 183 двері та ін.

Крім цього, у 2012 році госпіталь отримав медичне обладнання на суму 1 млн. 432,1 тис. грн., у тому числі комплект фізіотерапевтичного обладнання у складі 8 різних сучасних фізіотерапевтичних апаратів; ультразвуковий скануючий прилад ULTIMA PA вітчизняного виробництва вартістю 415 тис. грн.; 5 стерилізуючих приладів для обробки та знезараження білизни, хірургічного та іншого інструментарію та засобів медичного призначення вартістю 211 тис. грн.; цифровий рентгено-діагностичний комплекс «МЕДІКС» на 2 робочих місця вартістю 694,6 тис. грн., а також 12-канальний електрокардіограф. За рахунок залучених та спонсорських коштів завершено оздоблення актової зали на 1 поверсі, де проводяться заходи для ветеранів, а також облаштування меблями палат та кабінетів, на що спрямовано близько 200 тис.грн.

Довідка. Комунальний заклад охорони здоров’я (КЗОЗ) «Обласний госпіталь для інвалідів війни» є головним в регіоні спеціалізованим закладом третинного рівня з медичного обслуговування ветеранів та інвалідів війни, учасників та ветеранів локальних війн та міжнародних конфліктів, репресованих в роки політичних репресій – жителів з м. Харкова та Харківської області. Щорічно в Обласному госпіталі для інвалідів війни здійснюється більше 31 тис. консультацій, отримують стаціонарне лікування до 5 тис. ветеранів, проводиться біля 400 оперативних втручань середньої та високої складності.