Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Парад військ в День Перемоги – це данина поваги і пам'яті всім тим, хто захищав нашу Батьківщину

Парад військ в День Перемоги – це данина поваги і пам'яті всім тим, хто захищав нашу Батьківщину

Почесний голова комітету ветеранів війни Харківської обласної організації ветеранів України Дмитро Крячко в рамках проекту «Чай з губернатором» від імені всіх ветеранів подякував Михайлу Добкіну за те, що завдяки його ініціативі в Харкові відродилася традиція проведення параду військ на свято 9 травня. «Це прекрасний, чудовий захід, я дуже радий, що у нас відроджена ця традиція, – сказав Дмитро Крячко. – Паради, на жаль, не проводяться в жодному обласному центрі. Такі паради – це наша історія, це виховання нашої молоді, це данина поваги і пам'яті всім тим, хто захищав нашу Батьківщину в роки Великої Вітчизняної війни».

Дмитро Крячко був одним з учасників параду військ на Красній площі в Москві – параду в ознаменування Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

«Я пам'ятаю, як до Мавзолею кидали прапори і штандарти німецьких дивізій і армій. Але не всі знають, що їх кидали не на голу землю, а на спеціальний настил. Цей настил потім спалили, спалили і рукавички, які торкалися штандартів», – розповів Дмитро Крячко.