Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Україна має надзвичайно великий потенціал у видобутку газу

Україна має надзвичайно великий потенціал у видобутку газу

Україна має надзвичайно великий потенціал у видобутку газу. Про це повідомив під час церемонії початку буріння свердловини для видобутку газу «Біляївська-400» Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерланди в Україні Пітер Ян Волтерс. «Сьогодні ми стаємо свідками події, яка є результатом тривалої роботи. Компанія «Shell» розпочала свою діяльність в Україні 20 років тому, взявши на себе зобов’язання забезпечити енергетичну незалежність країни. Ця компанія намагається розробляти місцеві ресурси вуглеводнів у економічно, соціально та екологічно відповідальний спосіб. Очевидно, що жодна компанія України сама по собі не може подолати всіх проблем, тому дуже важливо працювати разом, обмінюватися досвідом і знаннями. Я завжди з оптимізмом дивлюся на партнерство, де сторони мають спільний інтерес», – зазначив він.

На думку Посла, в України і компанії «Shell» є певний спільний інтерес і спільні цілі. Зараз енергетичний сектор України потерпає від нестачі інвестиції, але завдяки компанії «Shell» можливий інший сценарій розвитку подій.

«Ми як дипломати намагаємося побудувати мости між країнами, нові зв'язки і відносини. Але немає кращих прикладів такої побудови нових партнерств, ніж тут, у цій дуже значущій галузі. Ефективна і в екологічному сенсі відповідальна експлуатація газових ресурсів – це один з елементів, який буде мати велике значення для нашого майбутнього. Міжнародне партнерство дуже важливо для всіх нас в широкому європейському просторі», – додав Надзвичайний і Повноважний Посол Великобританії в Україні Лі Тернер.

Теги