Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Підвищення внутрішнього попиту буде сприяти розвитку підприємств енергомашинобудування та в цілому економіки України

Підвищення внутрішнього попиту буде сприяти розвитку підприємств енергомашинобудування та в цілому економіки України

Сьогодні в ході робочого візиту до Харківської області Президент України Віктор Янукович ознайомився з виробничими потужностями та зустрівся з трудовим колективом ВАТ «Турбоатом». «Коли ми зустрічалися з робітниками, я їм сказав, що розвитку внутрішнього ринку енергомашинобудування буде сприяти модернізація нашої економіки. Третій рік підвищується попит на внутрішньому ринку. Це означає, що іде модернізація електроенергетичного сектору економіки країни. «Турбоатом» працює з 45 країнами світу, що стимулює випуск якісної продукції, але підвищення внутрішнього попиту буде сприяти розвитку «Турбоатома», інших підприємств енергомашинобудування та в цілому економіки України. Ми добре розуміємо, що чим менше ми залежимо від зовнішнього ринку, тим надійніше буде розвиватися наша промисловість та економіка», - підкреслив Віктор Янукович після відвідування заводу.

Він також зазначив, що протягом цього року зарплата на «Турбоатомі» зросла на 15%. «Це дуже добре. Це означає, що ми матимемо більші відрахування в Пенсійний фонд і зможемо платити більшу пенсію. Шлях обраний правильний, нам потрібна стабільність та професіонали у кожній галузі, які б були здатні досягати цілей, що ми перед собою поставили», - підкреслив Президент України.

Довідка. Завод представляє собою єдиний науково-виробничий комплекс із замкнутим циклом: від науково-дослідницьких та проектно-конструкторських робіт – до виготовлення, реалізації, монтажу та сервісного обслуговування устаткування на електростанціях. Підприємство спеціалізується на випуску турбін для теплових електростанцій, атомних електростанцій, теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін і іншого енергетичного устаткування.

На сьогодні «Турбоатом» – одне із провідних турбобудівних підприємств світу. Його включено до переліку підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави.

Виробничі потужності ВАТ «Турбоатом» дозволяють за рік виробляти парові і гідравлічні турбіни загальною розрахунковою потужністю 8 млн. кВт і 2 млн. кВт відповідно. Турбіни виробництва «Турбоатому» успішно працюють у 45 країнах світу. Завод виготовляє парові турбіни для атомних електростанцій Німеччини, Угорщини, Болгарії, Фінляндії та країн СНД. У першому півріччі 2012 року ВАТ «Турбоатом» виконав роботи вартістю 696,7 тис. грн., реалізовано продукції на 701,7 тис. грн. На підприємстві працює понад 5 тис. осіб.