Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради відкрито реконструйований басейн

У Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради відкрито реконструйований басейн

Сьогодні Президент України Віктор Янукович і голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін відкрили реконструйований басейн у Палаці дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради. В урочистій церемонії відкриття також взяли участь Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко, Харківський міський голова Геннадій Кернес і голова Харківської облради Сергій Чернов. «Басейн не працював 8 років, і харків'яни не мали можливості займатися тут плаванням. З сьогоднішнього дня така можливість з'явилася. Я хочу подякувати всім ініціаторам і виконавцям, які відремонтували це приміщення і створили умови для занять спортом. Я хочу також сьогодні вручити сертифікат на спеціальне обладнання для басейну, яке допоможе утримувати його в чистоті і порядку», – зазначив Віктор Янукович.

Басейн Палацу дитячої та юнацької творчості Харківської міської ради був з 2005 року закритий на реконструкцію, яка завершилася у жовтні 2012 року. Вартість робіт склала майже 11 млн. грн., у тому числі 6,4 млн. грн. з державного бюджету та 4,6 млн. грн. – з місцевих. Басейн має 4 доріжки довжиною 25 метрів.

Довідка. У Харківському палаці дитячої та юнацької творчості функціонують 47 гуртків і 200 навчальних груп. Палац є комплексним закладом позашкільної освіти та може проводити навчально-виховну, інформаційно-методичну, організаційно-масову, навчально-тренувальну та спортивну роботу за 5 напрямками: художньо-естетичним, гуманітарно-естетичним, соціально-реабілітаційним, фізкультурно-спортивним та науково-технічним.
Загалом у закладі можуть навчатися 3,8 тисяч дітей віком від 5 років. У штаті 103 педагоги та інших працівників, у тому числі заслужені майстри спорту та заслужені артисти України.