Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Під урожай наступного року озимих культур на зерно та зелений корм посіяно на площі 479,5 тис. га

Під урожай наступного року озимих культур на зерно та зелений корм посіяно на площі 479,5 тис. га

Під урожай наступного року посіяно озимих культур на зерно та зелений корм на 479,5 тис. га, що становить 105% до прогнозованої площі посівів озимих. Харківська область одна з перших завершила посів озимих. Про це сьогодні на зустрічі з профспілковим активом області повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Також він зазначив, що врожай цього року досить хороший.

«В області намолочено 2 млн. 111 тис. зернових і зернобобових культур. Це на 20% менше, ніж у рекордному врожаї минулого року, але якість зерна в цьому році така, якої не було ніколи за часів незалежної України. Якщо взяти, наприклад, пшеницю, то за цими показниками ми маємо майже 98% продовольчого зерна. Це означає, що, незважаючи на те, що врожайність цього року менше майже на 6 центнерів, ніж у минулому, валовий збір коштів ми отримаємо точно такий же. Станом на 22 жовтня 2012 року вже накопали майже 500 тис. тонн цукрових буряків. Врожайність - 327 центнерів з гектара. Це на 48 центнерів більше, ніж у минулому році. Будемо з цукром», - сказав голова області.

На думку Михайла Добкіна, дає гарні результати і соняшник. Його в цьому році намолочено 852,5 тис. тонн при врожайності 22,9 центнерів з гектара.