Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Прибуток підприємств Харківської області у першому півріччі 2012 року склав близько 1,8 млрд. грн.

Прибуток підприємств Харківської області у першому півріччі 2012 року склав близько 1,8 млрд. грн.

Незважаючи на складні економічні умови, Харківська область у поточному році демонструє гарні результати. «Прибуток всіх підприємств без урахування малого бізнесу, банків та бюджетних установ за січень-червень поточного року склав майже 1,8 млрд. гривень. Тобто, прибуток стабільно працюючих підприємств на цю суму перевищив збитки тих підприємств, які в цьому році не змогли заробити», - повідомив сьогодні в ході зустрічі з профспілковим активом області голова ХОДА Михайло Добкін.

За його словами, завдяки успішній роботі великих підприємств в 1,6 рази в порівнянні з минулим роком збільшився обсяг капітальних інвестицій в області. За перше півріччя він склав 6,7 мільярдів гривень, що вивело Харківщину на 6 місце серед усіх регіонів України за цим показником. Також збільшилися і податкові надходження до бюджету.

«Обсяг податків і зборів до бюджетів усіх рівнів склав 19,4 млрд. гривень і зріс порівняно з січнем-вереснем попереднього року на 16,4%. За 9 місяців поточного року до загального фонду бюджету області надійшло 14,5 мільярдів гривень. У порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 15,5%. Забезпечено зростання доходів місцевих бюджетів. До загального фонду місцевих бюджетів області без урахування трансфертів надійшло 3 мільярди 644 мільйони гривень. У порівнянні з відповідним періодом 2011 року надходження зросли на 16% або на 502 мільйони гривень», - сказав Михайло Добкін.