Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківщина - лідер в Україні з оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року

Харківщина - лідер в Україні з оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року

Підбиття підсумків оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2012 року обговорювалися сьогодні на Всеукраїнській селекторній нараді під головуванням заступника Міністра соціальної політики України Лідії Дроздової. Від Харківської області участь у нараді взяв заступник голови ХОДА Євген Савін. За інформацією Лідії Дроздової протягом оздоровчого сезону в Україні функціонувало 17 973 дитячі заклади оздоровлення і відпочинку, в яких оздоровлено 67% або 2 млн. 682 тисяч дітей шкільного віку. Найвищий відсоток у шести регіонах: Харківській області – 91,7%, Луганській – 88,3%, Київській та Дніпропетровській - по 86%, у м. Києві – 82%, АР Крим - 77%. Протягом літньої оздоровчої кампанії в межах та за межами Харківської області оздоровленням та відпочинком охоплено 192 400 дітей, з них 135 тисяч дітей соціально незахищених категорій. Організованим відпочинком охоплені всі діти-сироти.

На 26% було збільшено фінансування дитячого оздоровлення, до того ж із 181 млн. 665 тис. грн. майже 80% склали залучені кошти. Також Харківська область була позитивно відзначена за якісне наповнення дитячого відпочинку, належну його організацію і супровід дітей під час їх перебування у Вінницькій області.

«На 1 жовтня в Україні отримали послуги з оздоровлення та відпочинку понад 1,6 млн. дітей пільгових категорій в тому числі: 65 тисяч дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 99,2%, 444 тисячі дітей із багатодітних та малозабезпечених сімей, 144 тисячі дітей, що постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. На забезпечення оздоровчої кампанії фактично використано 1 млрд. 926 млн. грн. з них 231 млн.грн - кошти обласних бюджетів, 291 млн. грн. – місцевих бюджетів, 1 млрд. 180 млн. – позабюджетних коштів», - повідомила Лідія Дроздова.

Як позитивний момент літньої кампанії в Україні відмічалася відсутність цього року спалаху кишкових захворювань в організованих закладах відпочинку, а також робота 16 тисяч пришкільних таборів, де в червні під наглядом педагогів перебували 1 млн. 300 тисяч дітей, що підтверджує доцільність такої форми організованого відпочинку дітей.