Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Для деяких чорнобильців політичні акції важливіші, ніж конструктивний діалог

Для деяких чорнобильців політичні акції важливіші, ніж конструктивний діалог

«Сьогодні на акцію протесту вийшли чорнобильці. Серед них є різні напрями. Є конструктивний напрям, представники якого сідають за стіл переговорів, намічають проблемні питання і разом з обладміністрацією досягають їх позитивного вирішення. Але, на жаль, напередодні виборів посилюється активність і іншого напрямку, представникам якого жодного конструктиву не треба. Вони заявляють про певні проблеми, ніхто не домагається їх вирішення, а тільки відбувається піар цього напрямку, що ми і побачили. Сьогодні була підготовлена зустріч достатнього високого рівня за участю двох заступників голови ХОДА. Були опрацьовані питання, поставлені 2-3 тижні тому чорнобильцями. На жаль, представники чорнобильців не прийшли на цю зустріч з різних причин. Але як з'ясувалося, причина одна - участь у пікеті. Тобто політична акція набагато важливіша, ніж конструктивний діалог», - зазначив сьогодні начальник управління внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ХОДА Володимир Зінченко.

Як зазначив голова обласної організації «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Вінник, у чорнобильців є низка питань, які необхідно вирішити. Перш за все, вони стосуються пенсійного забезпечення.

«У цьому році в державному бюджеті на потреби чорнобильців закладено на 2,5 млрд. більше, ніж у минулі роки. Ці гроші пішли на будівництво житла, чого раніше не було, підвищення пенсій деяким категоріям чорнобильців. Чорнобильські організації шукають компроміс у вирішенні проблемних питань, зокрема, виплати пенсій за рішенням судів, і готові піти на поступки, потерпіти, але при цьому ми хочемо, щоб нас почули», - підкреслив Анатолій Вінник.

Він також зазначив, що чорнобильці Харківської області мають постійну підтримку на рівні голови ХОДА.