Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область визнана однією з найкращих з освоєння субвенції з держбюджету на ремонт доріг

Харківська область визнана однією з найкращих з освоєння субвенції з держбюджету на ремонт доріг

На ремонт доріг Харківської області було виділено субвенцію з держбюджету в розмірі 114,5 млн грн. Про це на прес-конференції розповів перший заступник голови ХОДА Валентин Дулуб. Він підкреслив, що сьогодні ці гроші освоюються, відсоток освоєння становить 56,1%.  

«У середньому по Україні цей показник становить 40%, тому Харківська область визнана однією з найкращих в Україні», - зазначив Валентин Дулуб.

Перший заступник голови ХОДА сказав, що освоєння субвенції дозволить в Харківській області відремонтувати близько 200 000 кв. м доріг і дасть можливість значно підвищити техніко-експлуатаційну якість доріг і безпеку руху.

Валентин Дулуб нагадав, що в цьому році субвенція вперше була безпосередньо спрямована в усі райони і міста Харківської області. І на сьогоднішній день голови районних адміністрацій та міст вирішують, як оперативно освоїти матеріальні засоби.

«Ми направили в Кабінет Міністрів пропозицію про те, щоб в майбутньому році субвенції перераховувалися, як і раніше, централізовано на область, а тут ми самі зберемо і затвердимо необхідну документацію, затвердимо замовника і, як і в минулому році, до вересня місяця повністю закінчимо ремонт доріг Харківської області», - сказав перший заступник голови ХОДА.